Pregunta'ns

Tens algun dubte?

FAQ2017-02-06T11:10:44+00:00

F.A.Q.

S’imparteixen cursos d’anglès, alemany, francès, italià, xinès, català i castellà. Si necessites estudiar algun altre idioma podem oferir-te classes individuals i a mida. Els nostres cursos estan dirigits a nens des de 4 anys, joves, universitaris, adults i professionals.

També disposem d’una àrea específica de formació a empreses i d’anglès extra-escolar que s’imparteix directament a escoles d’infantil, primària i secundària.

Quina és la millor edat per començar a estudiar anglès?
La millor edat és entre els 4 i 7 anys. Els nens són més capaços que mai d’absorbir qualsevol idioma. Tenen la capacitat d’interioritzar-lo de forma natural com a llengua pròpia. Els coneixements assolits en aquesta edat són difícils d’adquirir en edats més avançades.

Quins nivells hi ha d’anglès?
FIAC ha estructurat els seus cursos d’adults en 4 etapes:

  • Etapa Elementary: Conté els nivells 1 i 2 de FIAC on assoliràs els coneixements bàsics de la llengua. El final de l’etapa correspon al nivell A2 del Marc de Referència Europeu.
  • Etapa Intermediate: Conté els nivells 3 i 4 de FIAC ons es consoliden i s’amplien els coneixements de base per comunicar-te amb fluïdesa. El final d’aquesta etapa correspon al nivell B1.1 del Marc de Referència Europeu.
  • Etapa Upper-Intermediate: Conté els nivells 5, Pre-FCE i FCE de FIAC on podràs assolir el First Certificate in English que correspon al nivell B2.1 del Marc de Referència Europeu.
  • Etapa Advanced: Conté els nivells Advanced, CAE i Proficiency de FIAC on assoliràs els coneixements per expressar-te de forma complexa i sofisticada. Podràs preparar-te pels exàmens de CAE i Proficiency. El final d’aquesta etapa correspons al nivell C2 del Marc de Referència Europeu.

En el cas de l’etapa dels joves de 12 a 17 anys (etapa Teens) són cursos equivalents als nivells dels cursos d’adults però amb continguts i metodologia adaptats a la seva edat. L’últim curs Teens E correspon al nivell 5. Un cop finalitzada aquesta etapa estan preparats per iniciar un curs Pre-FCE o FCE depenent de les notes finals.

M’he de posar al dia amb l’anglès, però no vull fer exàmens. Quines opcions tinc?
L’Active English és un curs sense exàmens, específic per a adults on es treballa totes les parts de la llengua però amb un èmfasi especial a la part més comunicativa, d’un sol dia a la setmana. Et permetrà avançar i aprendre d’una forma més relaxada.

Què he de fer per matricular-me?
En l’apartat procés de matrícula t’informem dels passos que has de seguir.

No sé quin nivell he d’estudiar
Si tens entre 4-12 anys és recomanable que vinguis a FIAC per fer la prova de nivell oral apropiada a la teva edat. Té una durada màxima de 10 minuts. Si tens més de 12 anys has de fer la prova de nivell de FIAC.
La prova de nivell és gratuïta?
És gratuïta i no et compromet a res. La prova escrita la pots realitzar per Internet des de casa i la prova oral l’has de fer al teu centre FIAC.

No tinc cap noció d’anglès, és necessari que faci la prova de nivell escrita i oral?
Sí. La prova de nivell escrita i oral és necessària perquè el professor pugui valorar els teus coneixements encara que siguin nuls. Només així serem capaços de recomanar-te un nivell on les persones tinguin els mateixos coneixements que tu. La prova oral dura uns 10 minuts i és personal amb el professor.

Si ja sóc alumne FIAC la matrícula per al proper curs és automàtica?
La matrícula no és automàtica. Has de formalitzar la teva inscripció emplenant el full de matrícula. Pots enviar-lo per mail, per fax o pots portar-lo personalment al teu centre FIAC.

Puc fer una reserva de plaça telefònicament?
És necessari que vinguis a l’escola. La reserva es fa efectiva un cop has fet la prova de nivell, entregues el full de matrícula degudament omplert i abones l’import de la matrícula.

Hi ha una data límit per matricular-me?
No hi ha cap data límit però les places s’atorguen per ordre de matriculació. Et recomanem que et matriculis el més aviat possible per tal que puguis triar el dia i l’hora que més et convingui.

Què passa si després de matricular-me no puc fer el curs?
Si per qualsevol motiu no pots realitzar el curs, la matrícula et serà retornada íntegrament sempre i quan ens ho notifiquis 15 dies abans de començar el curs.

Estic interessat/da en un curs que no trobo al web
Posa’t en contacte amb el teu centre FIAC i t’informarem de les opcions disponibles en aquest moment.

Què passa si m’apunto a un horari que finalment no es realitza?
A FIAC tenim un ventall molt ampli d’horaris. Podem estudiar altres opcions que s’adaptin a les teves necessitats. Si no trobéssim l’horari adient et retornaríem l’import de la matrícula.

Si m’apunto a un curs FIAC però per algun motiu perdo classes
Has de posar-te en contacte amb secretaria o amb el teu professor per tal que et pugui facilitar els apunts i t’ajudi a seguir amb el nivell de la classe. També t’oferim sessions de reforç gratuïtes: Free Sessions.

Estic fent un curs FIAC però en un nivell que no em correspon
Al cap d’unes setmanes d’iniciades les classes es valora amb els professors la correcta assignació de nivell de tots els nous alumnes. En el cas que no estiguéssis en el nivell que et correspon, durant el 1r trimestre et canviaríem de nivell.

Em costa molt seguir el ritme de la classe. Què puc fer?
Si tens qualsevol problema és necessari que parlis amb secretaria o amb el teu professor. Valoraríem l’opció de canviar-te de nivell o de fer classes individuals per tal de reforçar el que has après a les classes. També et podem oferir sessions de reforç gratuïtes.

Quin és l’idioma de la classe?
És sempre el corresponent a l’idioma que estiguis realitzant. Encara que estiguis fent un 1r d’anglès l’idioma serà sempre l’anglès. És important que des del principi et familiaritzis amb l’idioma.

Els professors són nadius?
Sempre i quan sigui possible combinem professors nadius amb no nadius. El més important és que estiguin qualificats en l’ensenyament d’infants, joves i adults.

Puc pagar amb targeta de crèdit?
Sí, pots pagar amb targeta de crèdit.

Què he de pagar per fer la reserva de plaça?
El preu de la matrícula és de 45€ per nous alumnes i 35€ per alumnes FIAC. Si ja ets un alumne FIAC i et matricules abans del 7 de juliol el preu serà de 25€. Per a fer la reserva de plaça és imprescindible pagar la matrícula.

Es pot pagar el curs amb quotes mensuals?
Els cursos es poden pagar al comptat, trimestralment o mensualment.

Què inclou el preu del curs?
El preu del curs inclou les classes. No inclou ni llibres, ni material, ni matrícula. La matrícula dels exàmens de Cambridge, també s’ha de pagar a part.

Com puc efectuar el pagament de les quotes del curs?
En el cas de domiciliació bancària de les quotes, els càrrecs s’efectuaran els dies 10 d’octubre, 1 de gener i 1 d’abril per la modalitat de pagament trimestral. Per la modalitat de pagament mensual es farà el dia 1 de cada mes. En el cas de pagament trimestral per secretaria, la quota s’abonarà a principis de novembre, gener i abril.

Què passa si em vull donar de baixa?

  • Per la teva seguretat, igual que fem amb les matriculacions has de venir pesonalment a l’escola a signar el document de baixa. No s’accepten baixes telefòniques.
  • No hi ha penalitzacions. Si has fet el pagament trimestral o de la totalitat del curs, FIAC et retorna els diners. Només hauràs de pagar el mes sencer en el qual comuniques la baixa.
  • Has de saber que donar-se de baixa implica també la pèrdua dels drets d’examen.